Erasmus + kursus “Renessansiaega avastamas”

Kursus toimus 22.–27. aprill 2019 Firenzes, Itaalias.

Kursus oli väga põhjalik ja sisaldas mitmeid eelnevalt ettevalmistatud kodutöid, rühmatöid, muuseumide ja kirikute külastusi (Santa Maria Novella, Santa Croze basiilika, Orasanmichele, Bargello muuseum, Museo dell’Opera del Duomo, Uffizi galerii) ja aktiivset suhtlust erinevate Euroopa riikide (Saksamaa, Soome, Hispaania, Poola) õpetajatega. Kursust juhendas suurepäraste teadmistega Yasmin Latina. Koolituselt saime teadmisi eelrenessansist, vararenessansist, kõrgrenessansist, humanismi arengust, Medici peredest, arhitektuurist ja perspektiivist. Samuti kunstnikest: Giorgio Vasari, Chimabue, Giotto, Filippo Brunelleschi, Duccio, Martini, Lorenzetti, Masaccio, Uccello, Sandro Botticelli, della Francesca, Leonardo da Vinci ja Michelangelo. Linn on saanud oma nime Rooma jumalanna Flora järgi ning kevadel lillelõhnalises Firenzes õppides tekkisid saadud teadmistest tugevad seosed.

Info kursuse kohta on siin. Kursusel osales Ilmi Laur-Paist.