Rahvusvaheline tehnoloogiakasvatuse XIV suvekonverents 2017 „Multimateriaalne kool, robootika ja programmeerimine“

12.- 14.06.2017 toimus Hiiumaal rahvusvaheline tehnoloogiakasvatuse XIV suvekonverents 2017 teemal „Multimateriaalne kool, robootika ja programmeerimine“. Traditsiooniline tehnoloogia ainevaldkonna alane rahvusvaheline suvekonverents toimus koos Soome ja Rootsi kolleegidega Kassari Puhkekeskuses ja Kärdla Põhikoolis, korraldajateks oli MTÜ Eesti Tehnoloogiakasvatuse Liit (ETKL) ja Step Systems Oy (STEP). Esimesel päeval toimusid loengud ja esitlused tehnoloogia ainevaldkonna olulistel teemadel nii Soomes kui ka Eestis, päeva teine pool oli tutvumine paikkonna ettevõtetega. Teisel päeval toimub tegevus mitmes töötoas.  Töötubade tegevus oli nii traditsioonilise õpetuse kui ka uuema tehnoloogia alalt, nt traditsiooniline rootsi vakk (svepa), sepistamine, logotrükkimine tekstiilile, VEX Robotics, Programmerimine RobotC. Kolmandal päeval toimus lühiseminar, ühtne tehnoloogia töötuba ja sportlik-tehnoloogiline maavõistlust. Meie koolist osales rahvusvahelisel suvekonverentsil tehnoloogiaõpetuse õpetaja Mart Soobik ja tegi esitluse teemal „Õpilaste tehnoloogiliste teadmiste võrdlev uuring Soomes ja Eestis“.