Seminar “Digipöörane kool”

HITSA seminaride sari „Võrgustik võrgutab“ alustas 12. oktoobril uut õppeaastat, pannes esinejad ja osalejad digipöörasuse üle mõtisklema seminaril “Digipöörane kool”. Päeva juhtis IT-arendusjuht Birgy Lorenz. Seminaril arutleti selle üle, miks ja kus näevad õpetajad digi kasutuselvõtuks õppetöös takistusi.  „Ei piisa, et lastel on nutiseadmed, kool peab enda omad muretsema. Aga isegi kui kool muretseb tahvel- või sülearvuteid sületäite kaupa, on tulevik ikkagi VOSK – võta oma seade kaasa,“ sõnas Birgy Lorenz. Kasvõi juba sellepärast, et kool ei saa igal aastal arvuteid välja vahetada, laste nutiseadmed vahetuvad aga küll, ja nii on võimalik tunnis kasutada uusimat tehnoloogiat. „Õppimise eesmärgil suunab nutiseadet kasutama ikkagi õpetaja, õpilased ise seda nii ei kasuta,“ ütles Lorenz. Seminaril osales Signe Hohensee. Kõiki videoettekandeid saab vaadata sellelt lingilt.